2 mai 2008


Nu demult compania Apa Nova a demarat Campania “De ce iubim Bucurestiul”. Mai mult ca sigur ca ati vazut placutele cu inscriptii precum : “Strada unde bateam mingea cu baietii” , “Strada unde am sarutat-o pe Mimi” si tot asa.

Evident ca exista strazi care si pentru mine au o semnificatie aparte dar motivul pentru care acest oras este special este cu totul altul in conceptia mea.

De ce iubesc totusi Bucurestiul? Trebuie sa recunosc ca desi are partile sale negative are un farmec aparte.Desigur, au apus de mult vremurile cand pe Lipscani se plimbau domnii cu palarii si bastoane purtand un ceas in buzunar avand la brat doamne gatite , cu rochii impecabile si coafuri sofisticate. Au apus vremurile cand circula tramvaiul pe langa BNR, pe Magheru pe la Ateneul Roman sau pe Bulevardul Elisabeta.

Iubesc Bucurestiul pentru ca de cate ori merg pe strazile micute din centru, pe Calea Victoriei, Cismigiu sau Lipscani, oricat de moderniste se doresc a fi cladirile recent renovate si magazinele very fashion, observ cu bucurie in suflet cum in ciuda trecerii timpului s-a reusit mentinerea pe alocuri a aerului boem al Bucurestilor de demult.

Si pentru a va pune putin pe ganduri, pentru a va face si pe voi sa va intrebati “Oare ce-o fi fost aici pe vremuri?” cand treceti pe stradute mai mari sau mai mici, pe langa case mai vechi sau mai noi va las sa analizati doua poze: una cu Teatrul National Bucuresti, inainte de a fi bombardat in cel de-al doilea razboi mondial si hotelul Novotel recent construit :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Uite o mah, cum iubeste ea mai ales trecutul :*

Anonim spunea...

Adevarul e ca sunt unele cladiri foarte frumoase prin Bucuresti, care ne arata de ce eram odata Micul Paris, dar sunt si mai multe in stare jalnica. Chiar pe langa Lipscani p-acolo pe unde ziceai tu, sunt cateva cladiri care nu sunt daramte sa se faca ceva serios pentru ca sunt considerate monumente istorice, dar nici amenajate nu sunt...nici asa nu se poate...